Kvinnan på tåget av Paula Hawkins

Standard

IMG_1717

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om boken. Personporträtten är skickligt utformade. Likaså hur människorna i boken styrs psykologiskt ur det som de har kommit att bli genom åren som gått. Och hur samspelet människorna emellan pågår.

Rachel är huvudpersonen. Hon är alkoholiserad och har därför sjabblat bort sitt äktenskap. Hon har förlorat sitt jobb, men åker ändå varje dag med tåget som om hon ska till jobbet. Rachel är inneboende hos en vän, som förbarmat sig över henne, när hon blivit hemlös.

Anna är exets nya fru. Hon har flyttat in i huset, som Rachel och hennes dåvarande man, Tom, köpte. Anna och Tom har en liten flicka tillsammans nu.

På samma gata som Tom och Anna bor, bor också ett annat par, som Rachel ofta ser från tåget. Hon fantiserar ihop en fantastiskt fin lyckosaga kring paret.

En dag försvinner en person. Rachel är i närheten vid försvinnandet. Tyvärr är hon aspackad och minns inget från tillfället. Hon har dock sett något från tågfönstret som gör att hon vill visa att hon är så mycket mer än en avdankad alkoholist, som låtsas åka till jobbet varje dag. Här rullar själva händelsen i boken igång.

Jag sträckläser boken på semestern. Och när jag diskuterar boken med Johan, min man, så finns där mycket att fundera kring, att prata om.

Jag tror att just för att jag anade vem förövaren var, så känns boken lite för enkel. Men jag ser fram emot att se filmen som tydligen kommer under 2016. Och att det handlar om alkoholism och droger gör att temat känns bekant och väl beskrivet för mig, då jag arbetat nära missbrukare under nästan ett år. Så. Jo, boken är läsvärd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s